|
Quick Contact
+123 456 5532

Sommerlejre for udsatte børn og unge

I Danmark har de fleste børn heldigvis mulighed for at leve et godt børneliv og også komme på ferie. Men der findes udsatte børn og unge, der kommer fra fattige familier, hvor forældrene af den ene eller den anden grund ikke har råd til at give deres børn en sommerferie.

Men der findes forskellige organisationer, som tilbyder, at børn og unge fra udsatte familier kan komme på sommerferie alligevel. Det kan fx være KFUM, Red Barnet eller Blå Kors. Der arrangeres således sommerlejre rundt omkring i Danmark, hvor børnene kan komme af sted og holde ferie og være sammen med andre børn. Så uanset hvor i landet man bor, kan man finde en sommerlejr der ligger inden for en rimelig afstand fra ens bopæl. Der er altid frivillige voksne på sommerlejren, som tager sig godt af børnene i de uger, de er afsted.

Hvad skal man have med på en sommerlejr?

Man skal huske at pakke en taske med sit tøj og en tandbørste med en god Tandpasta, så man holder tænderne sunde og rene. På en sommerlejr får man både mad og søde sager, og det er jo dejligt at blive forkælet, og så må man børste tænderne ekstra grundigt, inden man går i seng. Børn på sommerlejr kan deltage i forskellige aktiviteter, som arrangeres af frivillige voksne. Aktiviteterne er tilpasset børnenes alder, så alle kan være med. Det kan fx være fodbold, rundbold, badning på en strand, sang og snobrød omkring et bål, løb eller udflugter.

Nye oplevelser

For børnene er det et pusterum fra hverdagen, som vi jo alle har brug for i ny og næ, og de kommer hjem fra ferien og har fået nye oplevelser fra ferien. Mange børn er så glade for at tage på sommerlejr, at de gør det flere år i træk, og nogen af dem ender også selv med at blive voksen-frivillige på sommerlejren, når de bliver gamle nok til det.

Fællesskab og nye venner

Endnu en meget positiv gevinst ved sommerlejr er, at børn og unge indgår i fællesskaber og sociale aktiviteter, hvor de lærer nye børn at kende og indgår nye venskaber. Det kan blive et venskab, som også strækker sig ud over sommerlejren, så de begynder at ses privat. Men det kan også være et venskab, som bliver et årligt gensyn med nogle af de børn, som også har deltaget på sommerlejrene de tidligere år. Under alle omstændigheder er det værdifuldt for børnene, at de stifter nye venskaber og indgår i fællesskaber sammen med andre børn, som de kan del oplevelser med.

Egedal.net sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Egedal.netlogin form


epsilon